Lysesiderlogo

Oppskrifter
Fastelavensbolle med krem og melisFastelavens boller (Ca.14 stk)

Ingredienser:

100 g meierismør
500-600 g hvetemel
100 g sukker
1/2 ts kardemomme
1/2 ts bakepulver
3 1/2 dl melk
50 g gjær
egg til pensling

Fremgangsmåte:
Ha vann og smør i en gryte og kok dette opp, hell blandingen oppi en bolle sammen med melka, sjekk at temperaturen er riktig, det vil si fingervarmt. 

Ha så i sukker, kardemomme og gjær og rør dette sammen, tilsett så mel og rør til det blir en smidig bolledeig.

La bolledeigen heve i minst 25 min, og rull ut bollene og legg dem på smurt brett. Etterheves i minimum 15 min og stekes ved 200 °C i ca 12 minutter, til bollene er gyllne.

Serveres med pisket krem, overdrysset med melis.

 

[ Tilbake til Mat og Drikke arkivet ] [ Skriv ut denne siden ]

post@lysesider.no