Lysesiderlogo

Oppskrifter
Peppersaus

Dette er en kraftig saus som passer ypperlig til stekt biff.


Ingredienser:

3 ss margarin
1 løk
1/2 rød paprika
1/2 grønn paprika
3 ss hvetemel
1-2 dl melk
Buljongkraft eller buljongpulver
sort grovkvernet pepper
4 ss crème fraiche

Fremgangsmåte:
Kutt løk og paprika i små terninger, fres disse i smøret og ha på grovkvernet pepper. Strø over melet, og rør dette rundt, spe med væsken og buljongpulveret. Rør rundt. Spe med mer melk om sausen blir for tykk.

La sausen koke i ca 20 min, smak så til med buljongpulver. Bruk gjerne litt sukkerkulør om du syns sausen er for lys. Ha til slutt i crème fraiche.

Rosèpepper er også godt i denne sausen og gir en fin rund smak. Strø gjerne noen rosèpepperkorn over biffen like før servering.

 

[ Tilbake til Mat og Drikke arkivet ] [ Skriv ut denne siden ]

post@lysesider.no